De toonaangevende leverancier van kunstvezels spinnerijen en textureer machines.

De in 1922 opgerichte en voormalig AKZO machinefabriek is de huidige wereld marktleider voor spinlijnen voor man made fibers als polyester, nylon, polypropyleen en textureermachines. Daarnaast behoren doseerpompen, tandwielpompen, wikkelaars, verstrekvelden en godetten tot de core business.

Oerlikon Barmag kan complete industriële oplossingen bieden voor

  • Polycondensatie processen waar polymerisatie en direct spinnen bij elkaar komen
  • Componenten voor de kunststofindustrie met name op het gebied van doseerpompen en tandwielpompen binnen vele variaties en toepassingen.
  • Extruders voor de productie van mono-filamenten en bandjes (tapes) en een uitgebreid programma van enkel-schroef extruders en dubbel-schroef extruders (single screw, twin screw).

Oerlikon Barmag Remscheid is leverancier van de Industriële Applicaties voor pompen staalcord en apex bandenmachines en poly condensatie systemen.

oerlikon.com

Barmag Pompen

Door de jaren heen heeft Barmag zijn kerncompetenties continue ontwikkeld. Groei kwam ten gevolge van het bedienen van gerelateerde markten en niches. Om deze reden is Oerlikon Barmag een gerenommeerde leverancier van industriële pompen zoals :

  • applicatiepompen
  • tandwielpompen
  • doseer pompen
  • booster pompen
  • extrusiepompen

Barmag pompen worden ingezet bij chemische spinnen, opbrengen spin finish en coating, drukverhoging, extrusie en granuleren, PUR-productie (polyurethaan), chemische vloeistoffen, siliconen en lijmproductie, lakstraten in automotive en lakproductie, productie pre-polymeren polymeersmelten en polycondensatie.

  

Polycondensatie PES

Processtabiliteit en productkwaliteit van het polymeer beïnvloeden en bepalen de productie van kunststof producten.

Meer dan 80 jaar kent Oerlikon Barmag de eisen en voorwaarden die filamentspinners stellen aan geoptimaliseerde processen en zetten deze in productietechniek om. Oerlikon Barmag is een partner die van af polycondensatie via spinnen tot aan textureren u kan bedienen.

HABRO Handel en Advies B.V.

Campus Business Centre
Jan Tinbergenstraat 208 7559 ST  HENGELO

telefoon: +31(0)74 7110204
E-mail: brouwers@habrobv.nl